+358 40 740 5595 info@eravaris.com

Erävaris

Kellantie 216, 44640 Kymönkoski

Erävaris


Minä Ville Varis pidän nyt Erävariksen pesää vanhempieni entisellä tilalla Keski-Suomessa Viitasaarella. Täällä Leppäsen tilalla Kymönkosken kylässä elän vaimoni Sannan ja lastemme kanssa.

Variksenpojan tie

N

Täällä olen oppinut lentämään

Variksenpoikana opettelin siipieni kantavuutta monissa isäni maatilan töissä. Välillä pyllähdin pyrstölleni, mutta aina nousin ja yritin uudelleen. Se opetti tekemään monenlaista, kulkemaan metsissä ja vesillä ja tulemaan toimeen muiden luontokappaleiden kanssa. Jo pienenä löysin metsästä elämän voiman ja opettelin lentämään – ajatuksissani yhä ylemmäs.

N

Jaan kaikkea saamaani hyvää

Olen muiden variksenpoikien tavoin utelias ja sosiaalinen, ja siksi eräily on minulle parasta työtä – on ollut jo 20 vuotta. Kujeistakin tykkään, ja uutta opettelen koko ajan. Haluan tarjota Sinulle sitä hyvää, mitä itse olen saanut: melontaa, samoilua, vaelluksia, kalastusta, metsästystä, kiipeilyä. Ja perinteisen ruisleivän leipomista. Tarjoamme myös majoitusta kosken rannalla hirsimökissä.

N

Umpipuussa on taikaa ja voimaa

Poikasena yksi suurimpia elämyksiäni oli umpipuun löytäminen metsästä. Umpipuu kasvaa kiinni itseensä niin, että oksa muodostaa puisen silmukan. Se kuvaa minulle erityistä voimakehää, jossa on taikaa. Kun lähden metsälle kuutamon aikaan ja tarvitsen ketun saalistamiseen erityistä voimaa, pujahdan umpipuun silmukan läpi ja lähden väijyyn. Sillä voimalla jaksaa!

N

Kirkkaan lähteen ja metsän ihmeitä

Haluan näyttää sinulle kauniin kotiseutuni parhaat puolet ja keskisuomalaisen luonnon monipuolisuuden. Mennä kanssasi metsään, patikoida pieniä polkuja, ihmetellä isoja kallioita, juoda kirkkaasta lähteestä, istua nuotiolla ja uistella koskessa. Meloa, soutaa, kiivetä, vaeltaa, metsästää, kalastaa. Ja kun olemme luonnossa aivan hiljaa, saatamme kuulla, mitä metsä meille kuiskaa.

Tervetuloa!

Erävaris

Osoite

Kellantie 216
44640 Kymönkoski

Puhelin

+358 40 740 5595

Sähköposti

Ota yhteyttä!

Erävaris